Konstruktion

 

 

Fakta om Polardörrens svensktillverkade ytterdörrar:

 

Kulör och ytbehandling:

Polardörrens karm och dörrblad är lackad med en tvåkomponentsfärg. Standard kulör NCS S0502Y, baskulör och valfri kulör går att få mot tillägg.

Dörrkarm:

Karm av massiv fingerskarvad furu 45×105 mm med en kraftig tätningslist, V-list av svart silikon.

Tre justerbara gångjärn (vissa modeller har fyra gångjärn), försedda med bakkantssäkring på två av gångjärnen.

Karmarna levereras förborrade i fals 14 mm för karmhylsa, typ adjufix. Täcklock medföljer. Karmhylsa ingår ej men finns som tillval. Polardörren rekommenderar karmhylsa vid montering.

45 mm fasad tröskel av ädelträ med slitskena i aluminium samt svart V- tätningslist i silikon är standard. 25 mm lågprofils tröskel finns som tillval.

 

Dörrblad:

Stomvirke av lammellimmad fingerskarvad furu för högsta formstabilitet. Dubbel aluminiumplåt som skapar fuktspärr och stabilitet. Ytmaterial av 4 eller 8 mm HDF med hög densitet.

Låsbeslag:

Låskista ASSA 2002 med hakregel är standard och sitter monterat i dörrbladet. ASSA 2002 har förhöjt säkerhetsskydd med hakregellås för mellanvred och hemma/borta funktion. Låshuset är snabbt beskrivet kärnan i låset och sitter infällt i dörren. Slutblecket ingår och sitter monterat i karm, standard på våra ytterdörrar är slutbleck ASSA 1487-4 med ställbar anslagsklack för justering av stängningstryck.

Låskistan ska beslås med dubbla runda cylindrar för bibe­hållen säkerhetsklass 3. Förborrning för mellanvred på dörrbladet är ej standard, kan fås som tillval. Vid beställningen ASSA 2002 paket från polardörren ingår förborrningen mellanvredet.

Vid beställning av tillbehöret ASSA entré paketet från polardörren ingår Cylindrar, handtag och övrigt tillbehör som är anpassade för polardörrens dörrblad.

Om det monteras cylinder utsida med vred insida krävs ett magnetvred/återfjädrande vred för att säkerställa låshusets funktion och för att garantier på låskistan ska gälla. Monteras endas cylinder utsida med vred insida behöver det kompletteras med ett godkänt extralås för att bibehålla säkerhetsklass 3. Monteras annat beslag än låskista ASSA 2002 kräver står Polardörren inte för eventuella reklamationer på låskistan.

Säkerhetsklass:

Samtliga enkeldörrar utan glasöppning och vissa modeller med glasöppning kan levereras med säkerhetsklass RC2.

Glas:

Vi använder energiglas med argonglasfyllning på våra glasade dörrmodeller.

Fakta om Polardörrens svensktillverkade pardörr

Samtliga pardörrar är utrustade med hakregellås ASSA 2002 samt kantregel

FIX 97 Z. Höger gångdörr är standard. Vänster gångdörr kan beställas utan pristillägg. Bredare gångdörr eller annan indelning kan fås på vissa modeller mot tillägg.

Fakta om Polardörrens svensktillverkade garageport

Samtliga garageportar är utrustade med låskista ASSA 2002 och garageregel 400z inklusive stänger, ej monterade. Höger gångdörr är stan­dard, vänster gångdörr kan beställas utan pristillägg.

Garageportens karm levereras med övermått för kapning på plats. Garageportens dörrblad har en tätningslist i nederkant, monteras och anpassas mot befintlig golv vid montage.