Flip book element

Oxöga

Oxöga CG 138

Ett svenskt hantverk av hög kvalité – En modern ytterdörr med spårfräst utsida och slät insida med frostat glas. Dörren har säkerhetslåskista ASSA 2002 med hakregel samt tre gångjärn med bakkantssäkring.

Produktblad (PDF)

Läs mer

Övrigt

Det finns många tillval att välja till din ytterdörr

  • Sparkplåt
  • Ringklocka och dörrkik
  • Utbytbara spröjs för förändring av design i serien System 1
  • Förberedelser för larminstallation
  • Eldriven portöppnare till garageport

Kontakta din bygghandel så hjälper de dig så du får det du behöver!

Kategori:
Läs mer

Handikapptröskel

Handikapptröskel kan fås som tillval. Den är då 25 mm hög. Ytterdörrens karmyttermått på höjden blir 20 mm lägre om man byter ut mot en handikapptröskel.

Kategori:
Läs mer

Lås och beslag

Vi på Polardörren tycker det är viktigt med helhet. Därför har vi mycket noga valt ut ett antal handtag som matchar våra dörrar.

Välj bland ASSA:s behörspaket med hemma/borta funktion och kopieringssäker nyckel till din Polardörr.
Ladda ner monteringsbeskrivning för ASSA

Till Nordic Entré har vi valt behörspaket från Dorma, handtag DH710
Ladda ner monteringsbeskrivning för Dorma

ASSA

ASSAs cylinderkit med handtag 1956, nickel.

ASSA

ASSAs handtag 1956, matt krom

ASSA

ASSAs handtag 1956, mässing

ASSA

ASSAs handtag 1956, brun oxid

 

 

Kategori:
Läs mer

Design

En dekor eller ett spår kan göra din dörr unik

Fråga din återförsäljare om du vill veta mer eller har speciella önskemål.

Kategori:
Läs mer

Säkerhet

Vi vill känna oss trygga i vår hem

Att skydda sig helt mot intrång går tyvärr inte, men man kan försvåra avsevärt för den som vill ta sig in. Vi på Polardörrens tycker det är viktigt att vi kan känna oss trygga i vårt hem, därför har vi, som standard, ett förhöjt säkerhetsskydd på vårt 
svensktillverkade sortiment genom säkerhetslåskista ASSA 2002 med hakregel samt tre gångjärn med bakkantssäkring.

Vill du ha ett utökat skydd kan samtliga modeller levereras med säkerhetsklass RC2 (Recistance Class), enligt europastandard 
EN 1627 – vilket innebär en förstärkt ytterdörr. Ytterdörren ska stå emot ett inbrottsförsök i minst 15 minuter, varav 3 minuter är effektiv angreppstid, av mindre verktyg som skruvmejsel, hammare, rörtång, kil och sticksåg.

 Vill du läsa mer om säkerhet och skydd kan du göra det på SSF Stöldskyddsföreningen

Kategori:
Läs mer

Brand

Branddörrar och brandklassning

I brandcellgränser är en branddörr en viktig komponent. Brandklassade dörrar delas in i klasser där bokstäverna specificerar olika funktionskrav, exempelvis E, EI2, EI och A. Siffran efter visar vilken tid funktionskraven är uppfyllda. I Sverige används normalt dörrar som förhindrar brandspridning i 30, 60 eller 120 minuter, t ex. EI 30 eller A60.

Integriteten E innebär att sticklågor och heta gaser inte läcker ut genom dörren i så hög grad att de kan antända material i närheten av dörren. Isolering I innebär att dörren inte överskrider en viss temperatur. I Boverkets Byggregler (BBR) kan du läsa mer om vilken brandklass som krävs för dörrar i olika situationer. 

En branddörr bör vara typgodkänd. Det innebär att den är brandprovad, tillverkningskontrollerad och försedd med typgodkännandeskylt. Är den dessutom korrekt monterad har branddörren den kvalitet som krävs.

Alla Polardörrens oglasade dörrar upp till storlek 10*21 kan fås mot tillägg som brandklass EI30 enligt Statens Provningsanstalt Typgodkännande (SP).

Kategori:
Läs mer

Specialstorlek

Mått

En ytterdörr benämns oftast i ”modulmått”, det vill säga hela decimetrar, till exempel 9*21 eller 10*21. Det innebär att dörrblad tillsammans med karmen är avsedd för en väggöppning som är 90 cm bred och 210 cm hög. Alla tillverkare har olika avräkningsmått, på Polardörren har vi ett avräkningsmått på 
16 mm på bredden och 17 mm på höjden, vilket innebär att en dörr med modulmått 9*21 har faktiskt mått (karmyttermått) 884*2083 mm. 

Har du ett äldre hus med specialmått eller har du själv ritat ditt drömhus och använt dig av exaktmått – det är inget problem! Vår styrka är att vi kan tillverka enligt dina önskemål. Hos oss är det du som bestämmer, vi tillverkar enligt dina önskemål.

Kategori:
Läs mer

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.