ForshedaGruppen förvärvar Polardörren

PRESSMEDDELANDE 30 JANUARI 2023

Polardörren AB är ett svensktillverkat hantverk sedan 1946 från norra Norrland. Ytterdörrarna
tillverkas med mycket kärlek, noggrannhet och stolthet. Det syns bland annat på den fingerskarvade
furun och de handlackade ytorna

Nu förvärvar ForshedaGruppen hela bolaget, för att stärka sin position på marknaden som en one stop shop.

– ForshedaGruppen är en snabbfotad och lyhörd industrikoncern med stor bredd, där vi utöver prefabricerade lösningar av olika slag, också kan erbjuda en mängd delar och tjänster som är anpassade helt efter våra kunders önskemål, berättar Rickard Källander, ansvarig för förvärv. Vi har lagt märke till Polardörrens satsningar när vi en tid letat en dörrtillverkare till vår grupp. Vi uppskattar styrkan och självständigheten hos Polardörren och ser stor potential.

Som del av ForshedaGruppen kommer Polardörren fortsätta stå på egna ben, stadigt förankrade i norra Norrland. Den expansiva resan som redan är påbörjad fortsätter. Förvärvet skapar stora möjligheter för expansion i Öjebyn då det finns stora synergier med övriga bolag inom ForshedaGruppen.

– Förvärvet känns som det bästa ur två världar, berättar Ida Snäll vd för Polardörren. Vi fortsätter stå självständigt på egna ben i vår fabrik i Öjebyn samtidigt som vi får bättre resurser framåt. Det blir jätteroligt att kliva in i framtiden tillsammans med ForshedaGruppen.

För kontakt:
Ida Snäll, telefon 070-525 88 30
www.polardorren.se
www.forshedagruppen.se