Frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om våra produkter. Hittar du inte vad du letar efter här, kan du alltid höra av dig till oss med din fråga.

Kontakta oss

Vi säljer enbart våra dörrar via våra professionella återförsäljare. Vill du som privatperson beställa en dörr eller något annat ur vårt sortiment ber vi dig kontakta din lokala bygghandel.

På Polardörrens svensktillverkade sortiment lämnar vi 15-års formgaranti och 3 eller 5 års produktgaranti, beroende på modell.
På Nordic Entré lämnar vi 10-års formgaranti och 3-års fabriksgaranti.

Formgaranti betyder att ett dörrblad kan böja sig max 4 mm utan att det är något fel på dörrbladet. Blir det en större avvikelse så är det ett garantiärende.

Polardörrens standardkulör är vitmålad, NCS 0502Y, med tvåkomponentfärg. Mot ett pristillägg kan du välja fritt från våra baskulörer eller valfri kulör ur NCS- och RAL skalan. Dörrar målade i mörka NCS kulörer (7500 och uppåt) eller likvärdiga RAL kulörer omfattas inte av garantin mot målning, limning eller böjt dörrblad på grund av att mörka kulörer absorberar mer av solvärmen och utsätter därmed materialen för extrema påfrestningar.

Vi erbjuder de flesta dörrarna i en rad olika standardmått. Om du inte finner den storlek du söker, du har kanske ett äldre hus med specialmått eller själv har ritat ditt drömhus och använt dig av exaktmått – det är inget problem! Vår styrka är att vi kan tillverka enligt dina önskemål.

De modeller som vi har på lager kan vi ha på plats inom 2 veckorÖvriga har vi en leveranstid på ca 4 veckor.

Detta är benämningen på de mått som påverkar vilka låstillbehör du ska välja (skruvar, distanser, cylinderringar etc.).

Börja med att ställa dig på den sida av dörren där gångjärnen syns, på utsidan. Om gångjärnen sitter till vänster är dörren vänsterhängd, om de sitter på motsatt sida är dörren högerhängd.

Låshuset är snabbt beskrivet kärnan i låset och sitter infällt i dörren.