Köpguide

Sju saker att tänka på när du ska köpa en ytterdörr.

Kvalitet
För att passa vårt nordiska klimat ska en ytterdörr tåla både temperaturväxlingar och klimatförändringar. Välj därför en dörr med lång form- och produktgaranti, och som är CE-märkt.

Säkerhet
Säkerheten på en dörr kan variera mycket mellan olika tillverkare. Kom därför ihåg att alltid fråga om säkerheten på den dörr du är intresserad av. Våra Polardörrar är utrustade med låskista ASSA 2002 och kraftiga gångjärn med bakkantssäkring, vilket försvårar inbrott. Du har också möjlighet att köpa till ett brytskydd.

Enkeldörr eller pardörr
Förutom att ge huset extra karaktär är en pardörr praktisk. Fundera över hur dina behov ser ut och hur de kan komma att förändras med tiden. Vill du kunna ställa in en barnvagn, lasta in större möbler eller behöver du komma in med rullstol? Då är en pardörr ett bra val.

Ljusinsläpp
Om du har en mörk hall kan extra fönster vara ett bra alternativ. Du kan både ha fönster i själva dörren och runt om, så kallat sido- och överljus. Sido- och överljus skapar dessutom en extra välkomnande entré. Om du inte vill ha full insyn kan du välja en glassort som inte går att se igenom.

Färg
Färgen på din dörr bidrar till husets personlighet. Vill du att den ska smälta in med huset eller kanske sticka ut i en avvikande kulör? Polardörrens sex basfärger är hämtade med inspiration från naturen och harmoniserar fint med våra vanligaste huskulörer. Men du kan självklart också skapa en helt unik kulör som återspeglar dig och ditt hem.

Hängning
Ska din dörr vara vänster- eller högerhängd? Om du har en befintlig dörr tar du reda på hängningen genom att ställa dig på utsidan av dörren och titta på vilken sida gångjärnen sitter på. Sitter de till vänster är dörren vänsterhängd och sitter de till höger är dörren högerhängd.

Tillbehör
Vilka tillbehör behöver du för att dörren ska passa ditt hus och dina behov? Vi erbjuder flera olika tillbehör, till exempel lås och beslag, brevinkast, lågprofiltröskel och mekanisk dörrklocka. *

Det syns i detaljerna

Upptäck vårt dörrutbud

Se våra dörrar